top of page
afmi00567hi
1940_IGU_65-1289
Image 0003
2018_FINE ART_Vertical_v4_imp-3
tenis-010010330002008
Primer Trial a Igualada, l'any 1969

El projecte

Fem esport...Fem arxiu

El projecte té com objectiu la recuperació, conservació i accessibilitat del patrimoni de les entitats esportives  per mitjà d’una acció coordinada entre els diferents agents esportius i arxivístics. 

La memòria de l’esport és el conjunt de fotografies, cartes, documents textuals, plànols, etc. que es troben a les nostres cases, a les empreses, als clubs, a les associacions esportives i en els arxius formant part de la història privada i col·lectiva de Catalunya.

Més enllà de la documentació pròpia de les entitats esportives, el projecte pretén sensibilitzar a la societat de la importància de conservar i difondre la documentació vinculada a les activitats esportives. Per tant, són d’especial interès els documents conservats pels propis esportistes, periodistes, metges, fotògrafs, socis de clubs i qualsevol persona susceptible de tenir documentació vinculada al món de l’esport.

Aquesta recuperació ha d'estar vinculada a una política d’accés i difusió i per aquest motiu el projecte té la missió de recuperar i difondre el patrimoni documental tant d’entitats i clubs esportius com de les persones vinculades al món de l’esport.

Per aixó, des de l'Arxiu Comarcal de l'Anoia, proposem aquestes exposicions, de fotògrafs igualadins o fets ocorreguts a la nostra ciutat.

En el primer projecte, presentem fotografies de Ramon Godó i Franch (Igualada, 1906-1992), la majoria presentades a concursos, en les que va saber captar el moment precís de cada esport.

El segons projecte, mostrem unes fotografies, també presentades a concurs, d'Ignasi Castelltort i Miralda, reconegut fotògraf dels anys 50 i 60.

Amb motiu del 25è aniversari de l'Aerosport Igualada, hem penjat un nou projecte sobre l'aviació esportiva

A l'any 2016, es van complir 60 anys de la celebració del primer campionat nacional d'atletisme, que es va dur a terme a Igualada. L'exposició és una mostra del fons que s'ha catalogat. 

Amb motiu del festival FineArt 2018, l'Arxiu ha sortit al carrer amb l'exposició Fem esport... fem arxiu. 

La dona a l'esport al llarg dels anys, l'aviació, les instal·lacions esportives son altres pàgines que podeu veure en aquest projecte.

També hem incorporat la relació de l'esport i el cinema, amb la projecció d'un film de l'any 1917.

bottom of page