top of page

L'esport i el cinema 1917 i 1918

premeu sobre la imatge per veure l'exposició

16_1914_AFMI06399.jpg

VOLTA CICLISTA A CATALUNYA 1917

El 1917, després de l’èxit del Campionat de Ciclisme d’Igualada de l’any anterior, organitzat per la junta del Centre de Sports, la Unió Velocipédica Española va considerar la cursa com el primer Campionat Ciclista de Catalunya.

 

Aquesta cursa va ser filmada per l’empresa Pathès Frères.

En una nota de premsa es deia: «Informació El Campionat de Catalunya.—La junta del Centre de Sports ve treballant activament aquests darrers dies en la preparació d'aquesta carrera ciclista. Hem parlat amb alguns coneguts ciclistes d'aquesta ciutat que'ns han confirmat lo que ja en altre número dèiem, ço és: que aquesta carrera serà de les que formaran época en la història velocipédica. Tenint en compte el rigurós entrenarnent de tots els corredors de la localitat i comarca, no creiem pecar d'exagerats dient quel vinent diumenge dia 26, podrem presenciar l'acte ciclista més interessant i més emocionant de quants s'han celebrat a Igualada. La lluita será empenyadíssima i cal que tots els aficionats al sport i els que no ho siguin també, acudeixin a ovacionar als que resultin els herois de la diada.

Hem esperat a l’hora de tancar l'edició per a fer aquestes notes, esperant rebre d'un moment a l'altre els programés oficials de la Carrera, que, en aquests moments no han sigut repartits encara.»

Partit de futbol entre el Foot-ball Club Igualada i la Joventut Nacionalista , al camp que estava situat darrera l'Escorxador Municipal.

1917_afmi00126lo.JPG
bottom of page